Eigen Risico 2015

Eigen risico bevalling

Valt de verloskundige zorg en kraamzorg onder eigen risico?

Nee, de verloskundige zorg en kraamzorg valt niet onder het eigen risico van de basisverzekering De kosten rond de zwangerschap en bevalling vormen één van de weinige uitzonderingen op het eigen risico. Dat houdt in dat voor de zorgkosten die te maken hebben met zwangerschap of bevalling die onder de dekking van de basisverzekering vallen geen eigen risico bedrag van toepassing is.

Niet voor verloskundige zorg en kraamzorg

Alle volwassenen van 18 jaar of ouder bent betalen het eerste deel van de zorg zelf, het verplichte eigen risico.
Het eigen risico geldt niet voor verloskundige zorg en kraamzorg. verloskundige zorg en kraamzorg krijgt u altijd vergoed.

Welke ziektekosten bij een bevalling zijn niet gedekt

Extra kraamzorg

Er kan behoefte bestaan aan extra kraamhulp , dus meer dan standaard toegewezen wordt. Sommige aanvullende verzekeringen bieden de mogelijkheid tot extra kraamzorg.

IVF behandelingen

Dit hangt af van de verzekeraar. Een aantal aanvullende verzekeringen biedt een extra dekking boven de basisverzekering aan.

Zwangerschapsgymnastiek en zwangerschapsyoga

De kosten van zwangerschapsgymnastiek en zwangerschapsyoga vallen niet onder de dekking van de basisverzekering. Een aantal aanvullende zorgverzekeringen biedt wel een dekking voor zwangerschapscursussen. Vaak geldt dat een aanvullende verzekering niet alle kosten vergoed maar een maximum bedrag per zwangerschap.

Prenatale screening

De prenatale screening hangt af van de verzekeraar en geldt soms bij een aanvullende verzekering gedekt.